2016. október 18-án Sinkó Ottónak, a VIDEOTON Holding Zrt. vezérigazgatójának meghívására az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Corvinus Egyetem képviselői látogatást tettek Székesfehérvár és Magyarország egyik vezető elektronikai vállalatánál.

Bevezetésként Sinkó Ottó vezérigazgató úr bemutatta a Holding felépítését és működését, Ismertette a vállalatcsoport eredményeit és fejlődési tendenciáját, a 2007-08-as gazdasági válság utáni technológiai váltást, és a jelenleg megcélzott Ipar 4.0 stratégiát.

Ezután Schnaider Dávid üzletfejlesztési igazgató mutatta be az egyes tagvállalatok profilját és termékpalettáját. Vámosí Attila a VT ASYST Kft. ügyvezető igazgatója beszélt az iparág mérnökigényéről, valamint a VIDEOTON által megfogalmazott mérnöki gondolkodásmódról.

A vállalat bemutatását gyárlátogatás, konkrétan két tagvállalat a VT EAS Kft. és a VT ASYST Kft. megtekintése követte Szekeres Tamás értékesítési vezető és Vámosi Attila igazgató úr vezetésével. Öröm volt találkozni az itt dolgozó végzett hallgatóinkkal.

A gyárlátogatás után a látottak és hallottak összegzése következett. Az Óbudai Egyetem és a Corvinus Egyetem képviselői is ismertették a VIDEOTON-nal történő együttműködés lehetséges területeit. Sinkó Ottó vezérigazgató úr kiemelte a tagvállalatok szakemberigényét, részvételi szándékát a duális képzésben. Felmerült annak a lehetősége, hogy a Videoton tanulmányi ösztöndíjjal támogatná a felsőoktatásba bekerülő és Székesfehérváron letelepedni szándékozó leendő munkavállalókat. Szó volt közös K+F projektekről, esetleg a Corvinus Egyetem hallgatóinak bevonásával.

A tárgyalás eredményeképpen reméljük, hogy az Óbudai Egyetem és jogelődeinek több, mint 40 éves szoros együttműködése az egyik legfontosabb stratégiai partnerével, a Videotonnal a jövőben tovább fog fejlődni.