Figyelmeztetés
  • JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/acc/images/aktualis/2016/20161019
Megjegyzés
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/aktualis/2016/20161019

Karunk másodéves duális hallgatói osztották meg a vállalati és az egyetemi tapasztalataikat a duális képzésbe 2016 szeptemberétől belépő első éves mérnökinformatika, gépészmérnöki, villamosmérnöki, műszaki menedzser és földmérő-földrendező alapszakos hallgatókkal. A duális képzés 2015-ben pilot projektként indult az Alba Regia Műszaki Karon 19 hallgató részvételével 10 különböző vállalatnál. 2016-ban 54 első éves hallgató kapcsolódott be a duális képzésbe 20 különböző partnervállalatnál.

A másodéves duális gyakornokok beszámoltak a gyakorlat számukra legérdekesebb momentumairól. Az Albacomp gyakornokai például meséltek az önálló fejlesztési projektükről, a nagyon érdekes és hasznos hálózatbiztonsági képzésről, melyen részt vehettek. Az IBM duális hallgatói kiemelték a barátságos, és motiváló légkört a vállalatnál, ahol folyamatos a fejlődési lehetőség, amely a vállalati kis csoportos oktatásoknak, a projektekben való részvételnek köszönhető. A gyakorlat során több osztály munkáját is megismerték. A Macher Kft. duális gyakornoka beszámolt arról, hogy az első év alatt lehetősége volt alaposan megismerni a vállalatot, segédkezett kisebb-nagyobb projektekben, különböző területeken, így megismerhette az adott folyamat által használt szoftvereket, gépeket és szerszámokat. Az Önkormányzati Informatikai Központban dolgozó duális gyakornok kiemelte, hogy az informatika számos területén fejleszthette szakmai tudását, nagyon sok önálló feladatot is kapott, és kollégái nagyon sokat segítettek neki, akik többsége szintén karunkon végzett. A Simon Műanyag Feldolgozóban is sok pozitív tapasztalatot gyűjtött hallgatónk, a vállalatot barátságos légkör és rugalmasság jellemzi. Részt vett az informatikai csoport munkájában, sokat tanult kollégáitól és büszke arra, hogy sok önálló feladatot is kapott. A Videoton vállalatainál nagyon alaposan megszervezték a duális hallgatók oktatását, nagy tudású oktatók foglalkoztak a gyakornokokkal, sok új szakmai tudást szereztek.

2016-tól az Adient Hungry Kft.-nél, az Adu Alba Kft.-nél, az ALUFE Fémszerkezeti Kft.-nél, Arconic-Köfém Kft.-nél, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.-nél, az Emerson Process Management Magyarország Kft.-nél, a Földmérési és Távérzékelési Intézetben, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél, a H.T.M. Magyar-Osztrák Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.-nél, a Hanon Systems Hungary Kft.-nél, a Harman Becker Automotive Systems Kft.-nél, az IBM DSS Kft.-nél, IK Metál Kft-né, a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft.-nél, a Polyax Alkatrész Gyártó Kft.-nél, Simon Műanyag Feldolgozó vállalatnál, a VIDEOTON Autóelektronika Kft.-nél, a VIDEOTON EAS Kft.-nél, VIDEOTON Precíziós Kft.-nél, a VTES Kft.-nél vesznek részt a duális gyakornoki tevékenységben hallgatóink.

A diákok a duális gyakorlatról munkanaplót vezetnek, a vállalatok félévente értékelik őket, melynek szempontjai többek között, hogy milyen a hallgató kapcsolatteremtő képessége, kezdeményezőkészsége, a munkához való hozzáállása, az innovációs készsége, az anyag-eszköz-technológia ismerete, a gyakorlati jártassága, az elvégzett munka színvonala, minősége.

{gallery}aktualis/2016/20161019:::0:0{/gallery}